Coaching Amsterdam Oost

Systemisch LifeCoach voor professionals

Media | Zorg | Onderwijs | Hotellerie | Young professionals

Waarom kiezen voor mij?

Ik ben geregistreerd LifeCoach bij de NOBCO (Nederlandse orde van Beroepscoaches) erkende opleidingen. Daarnaast verandercoach voor talentontwikkeling en gedragsverandering.

Voor ons intakegesprek stuur ik je een formulier met daarin een aantal gerichte vragen. Deze online intake duurt circa 45 minuten en is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken waar je tegenaan loopt en waar jij aan wilt werken tijdens de coach gesprekken.  Omdat ik je vragen zal stellen die nog nooit iemand aan je gesteld heeft, vind ik het heel belangrijk dat je je prettig voelt om dat bij mij te doen. Openheid en vertrouwen tussen ons is essentieel voor succes. Daarom is er na onze intake altijd de ruimte om erover na te denken of je het traject wel of niet aangaat. Ook ik zal eerlijk zijn of jouw vraag aansluit bij mijn expertise.

In de sessies hebben we gesprekken en maak ik ook gebruik van opstellingen, fysieke oefeningen en visualisaties. Zodat je meer in je lijf ervaart dan alleen erover te praten. Soms weet je lijf allang hoe het zit, alleen is je hoofd het nog aan het rationaliseren. Voor wie wil, bestaat er ook de mogelijkheid om te gaan wandelen in de natuur of om e-coaching te doen .

Door je inzicht te geven in het hoe en waarom van je gedragspatronen te ontdekken, geef ik je keuzevrijheid. Zodat je keuzes kunt maken, die je wel helpen om je doel te bereiken en ook bij jezelf te blijven. Groeien dus!

Voor wie is coaching?

Een goed gesprek maakt nog geen coaching, maar kan zeker bij sommige vragen handvaten bieden. Coaching is voor diegenen die wil en kan reflecteren op het eigen handelen. Die naar de eigen blinde vlekken wil en kan kijken en wil oefenenen en toepassen van gewenst gedrag.

Vragen waar je mee kunt zitten bijvoorbeeld:

Ik wil meer rust in mijn hoofd en lijf.

Ik heb structureel last van iets.

Ik vind ‘nee’ zeggen moeilijk.

Ik wil mijn eigen droom leven in plaats blijven voldoen aan andermans verwachtingen.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Ik wil wat anders, maar weet niet wat en hoe te beginnen.

Ik heb last van stress klachten

Hoe kan ik meer invloed hebben op mijn werk?

Ik wil weer meer energie.

Hoe kan ik verbindend communiceren?

Hoe bewaar ik een juiste werk – privé balans?

Hoe ga ik om met dominante collega’s?

etc.

Hoezo coaching?

Je bent gewend om dingen op een bepaalde manier aan te pakken en dat werkt meestal prima. Tot nu. Want opeens merk je dat deze wijze niet meer voor je werkt. Niets zo frusterend als je steeds vastloopt in je eigen groef.

Als je niet tevreden bent met een aspect in je leven en werk, dan kun je 3 dingen doen:
1: het veranderen;
2: het accepteren;
3: afscheid nemen van dat aspect.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Meer van hetzelfde dus. Waarop heb je dan wel zelf invloed en waarop niet?
Wat zijn de mogelijkheden die je hebt om de situatie te veranderen in een richting die jou weer gelukkiger gaat maken?

Groei is een belangrijke waarde voor mij. Ik gun iedereen inzichten en handvaten om stappen te kunnen en durven zetten en daardoor ook te groeien. Weten wat je waarden zijn, geeft je focus en richting. Doen wat je echt wilt doen in plaats van wat je kunt. Communiceren met empathie in verbinding blijven met jezelf en de ander. Mentaal en fysiek lekker in je vel zitten, dat maakt het verschil!

Coaching op een rij:

 • Intake en kennismaking is kosteloos en vrijblijvend en duurt 30-45 minuten online.

 • Een Coach traject duurt gemiddeld 6 sessies. Dit is afhankelijk van je vraagstelling en behoefte en ontwikkeling.

 • Een Coach sessie duurt gemiddeld 1,5 uur en is 100% maatwerk.

 • Coach gesprekken zijn 1-op-1 en vinden standaard plaats in een praktijkruimte in Amsterdam. Soms kan het ook in Utrecht, Haarlem of overleg ergens anders.

 • Overige mogelijkheden zijn wandelcoaching, e-coaching en flitscoaching.

 • Tarieven 2023:

  1 sessie: 190 euro
  3 sessies: 545 euro
  6 sessies: 995 euro

  Tarieven zijn exclusief 21% btw

  Online coaching: vraag naar het aangepaste tarief

Referenties

De werkwijze is zeer grondig, en met veel humor. Uiteindelijk zorgt Wendy dat je zelf met veel antwoorden kunt komen. Flexibel en doortastend. Raakt de kern. Het coach traject is erg goed opgezet en dus zeer professioneel. Duidelijkheid waaraan gewerkt gaat worden en dit stap voor stap afhandelen. Ook flexibel om onderwerpen te behandelen die nodig blijken te zijn gaandeweg.

REFERENTIE COACHEE

Wendy heeft een scherp anaytische kijk op zaken, is op een goede manier direct en confronterend indien nodig, zonder zaken voor te kauwen..Wat ik daarmee bedoel is dat zij je meer helpt jezelf te analyseren. Dat doet zij niet voor je, dat moet je zelf doen.. Zelf tot inzichten komen. Zij helpt je soms alleen een richting op. Ze stelt veel open vragen en stimuleert je om zelf over zaken na te denken.

REFERENTIE COACHEE

Het traject is een zeer persoonlijke rit. Wat mij persoonlijk opviel is dat Wendy vooral mij liet onderzoeken. Ze is ‘to the point’ en niet eromheen draaien. Waar zit het probleem nu echt, en het onderzoek hierna. Wendy probeert naar het diepere probleem te zoeken ipv alleen het oppervlak te raken. De betrokkenheid is hoog echter is het ook zakelijk en is er weinig tijd voor smalltalk. Dit is niet erg maar maakt de sessies erg intens.

REFERENTIE COACHEE

De betrokkenheid van Wendy was zeer groot, warm en meelevend. Ze heeft me bewust gemaakt van het probleem. We hebben in de sessies zeer gevarieerde gesprekken gehad.  Ik voelde me snel op mijn gemak bij Wendy. Hierdoor zijn er gesprekken geweest over onderwerpen waarvan ik niet wist dat daar ook vraagstukken lagen. De winst waaraan Wendy mij heeft geholpen is dat ik bij elke beslissing kan inzien dat ik een keuze hebt en het zelf moet doen.

REFERENTIE COACHEE

Wendy is doelgericht, clientgericht, oplossingsgericht en dat doet ze rustig en beheerst. Ze stelde mij snel op mijn gemak. Ze stelt gerichte vragen en wacht dan rustig op antwoord. Ze nam mij heel serieus. Maar ook konden we vaak luchtig een gesprek voeren en ook een grapje maken.

Coaching bij Wendy heeft mij bewuster gemaakt en ik ben meer naar mijzelf gaan kijken en heb mede daardoor een belangrijke stap sneller gemaakt voor mijn gevoel.

REFERENTIE COACHEE

Ik vind Wendy een prachtige mix hebben van betrokkenheid en to-the-point en analytisch zijn. Ze kon vlijmscherp de vinger op de zere plek leggen. Het begon luchtig, ik dacht zelf dat we de problemen samen makkelijk even konden ‘fixen’. Maar al snel bleek dat er oude mechanismen zitten onder de door mij ervaren problemen. Die wist Wendy heel snel boven tafel te krijgen door het stellen van vragen. Wendy deed dat precies op de goede manier, zonder er te diep op in te gaan, maar wel voldoende om het even te ervaren.

Ik wilde meer tevredenheid en rust krijgen in mijn werk als zelfstandige. Dat doel heb ik behaald. Ik haal nu meer plezier uit mijn werk, en tegelijkertijd ben ik professioneler geworden.

REFERENTIE COACHEE

Ik ken Wendy al als een eerlijk, warm en betrokken persoon met een enorme inzet bij alles wat ze doet.  Wendy laat je door de vragen die ze stelt en de dingen die ze je laat doen, zelf nadenken. Ze gebruikt verschillende disciplines en invalshoeken waardoor je snel tot nieuwe inzichten komt over je eigen gedrag. Door mijn ADD blijkt het moeilijk om mij op de ‘gebruikelijke’ manier te coachen en is in goed overleg besloten dat ik hier specialistisch(er) hulp voor zoek. Ik heb zat coaches meegemaakt die je rustig door laten rommelen. Ze gaf hierbij meteen een suggestie die ik kan opvolgen.

Ik ben wel blij met de oefeningen die we gedaan hebben en helpt het plannings-raamwerk dat we samen hebben gemaakt me nog iedere dag.

REFERENTIE COACHEE

Wendy luistert goed, is vakkundig en prettig. Ze komt oprecht geïnteresseerd over en liet me op m’n gemak voelen tijdens het gehele traject. Dit heeft voor vertrouwen gezorgd en ik denk ook dat dit heeft geresulteerd in een betere uitkomst van het traject.

Het meest opvallende aan het coachingtraject was dat ik een paar dingen over mezelf heb geleerd die ik nog niet wist. Dat heeft mij positief verrast aan het coachingtraject. Nuttig en leerzaam.

REFERENTIE COACH

Zin om een intake te plannen?

Cliënten omschrijven mij als iemand die warm, oprecht en pragmatisch is.

Ik gun je groei, inzichten en handvaten om stappen te kunnen en durven zetten. Mentaal en fysiek lekker in je vel zitten, dat maakt het verschil, zodat je kunt groeien.

Op deze website en mijn linked-in profile zijn mijn referenties te lezen.

Zin om te investeren en nieuwsgierig geworden wat ik voor jou of je team kan betekenen? Mail of app/bel mij dan voor een intake gesprek

M: info@wendyriksen.nl | T:06-21205977