Een familieopstelling! Wat een cadeau aan mijzelf. Ik heb onder leiding van de zeer empathische en bekwame Els van Steijn een eigen familieopstelling mogen ervaren. Daarnaast mocht ik 3x representant zijn bij iemand anders.

Wat een krachtige energie komt er vrij zodra je in een opstelling staat!

Nu weet ik al sinds ik bezig ben met zelfontwikkeling dat je bij wijze van spreken al op je 9de voor een groot deel gevormd bent wat betreft gedragspatronen en weet ik ook dat de relatie met je vader en moeder van invloed is op het hier en nu.

Dat het niet altijd ‘pais en piece’ is en elk huisje zijn kruisje heeft, is ook geen verrassing.

In de loop van de jaren relativeer je het een en ander en redeneer een logisch verhaal wat allemaal de oorzaken zijn geweest en hoe de dingen dan eenmaal gaan en je gaat gewoon verder met je leven.

Maar wat je daarin niet helemaal meeneemt is het ’schoonmaken’ van je innerlijke gevoel, dat wat je als kind zo pijnlijk hebt ervaren en in het hier en nu eigenlijk nog steeds een blauwe beurse plek is. Die als je die trefzeker raakt, vol binnenkomt als een mokerslag. Zodra dat gebeurt loop je herhaaldelijk tegen je eigen patronen aan, die je op een gegeven moment meer in de weg gaan zitten dan goed voor je is.

Het was zeer emotioneel en helend. Mooie inzichten gekregen waar ik mee verder kan en aandacht aan moet blijven geven om dat te bereiken wat ik graag zou willen als mens om te groeien en te verbinden.

Uiteindelijk is niets zo helend als in verbinding staan met jezelf en de ander. Als iedereen op zijn juiste plek staat, wordt de wereldeen stuk mooier!

Ik raad een ieder aan zich in te schrijven voor een opstelling of coachsessie bij Els van Steijn. Een voorbeeld voor mij. Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren en luister eens naar deze podcast https://youtu.be/9xKuNJrN3ps. Els heeft ook een prachtig boek De Fontein geschreven https://elsvansteijn.nl

Meer systemisch coachen en een opleiding om familieopstellingen te gaan begeleiden zijn erbij gekomen op mijn to do list 2021/2022!