Loopbaan coaching

Hallo Ik ben mijn werk…. en wat kun jij”?

Herken je dat? Je maakt kennis met iemand en die vraagt al snel wat voor werk je doet. Raar toch?

Wie we zijn, onze identiteit, koppelen we vaak aan wat we doen, ons werk, onze studie. Ook anderen schatten ons graag in aan de hand van wat we doen en het type mens dat ze zich daarbij voorstellen. Maar we zijn toch niet ons werk?

Een baan geeft zekerheid, zelfvertrouwen, waardering en misschien wel status. Maar wat nu als deze vertrouwde context wegvalt?

Het blijkt dat de baan die mensen hebben voor velen een belangrijke uiting is voor hoe ze gezien willen worden. De tevredenheid die iemand heeft over zijn baan, bepaalt voor veel mensen het gevoel van geluk en eigenwaarde.

Wat nu als je baan wegvalt of verandert of je wilt wat anders?

Wat doet de loopbaan coach? Ken jij je talenten, waarden en randvoorwaarden?

Hoe langer je werkt, hoe meer je vervlochten kan raken met je baan, het bedrijf en alles wat erbij hoort: je autoriteit, organisatiekennis, vakkennis, goodwill bij collega’s, privileges, inkomen, de geschreven en ongeschreven wetten. Dat valt allemaal weg als je van baan of functie gaat wisselen Wat zijn jouw talenten en waarden waarop je dan kunt terugvallen?

Voor de ontdekking van je loopbaan talenten kun je ook iemand anders vragen hoe hij of zij jou zou omschrijven. Je zult verrast zijn EN bevestiging vinden in dat wat je al over jezelf weet. Die bevestiging zal je kracht en richting geven bij je volgende stap.

Wil je meer inzicht krijgen in jouw talenten en je waarden, zodat je die mee kan nemen in je volgende stap en fase? Informeer dan naar de loopbaan coaching mogelijkheden. info@wendyriksen.nl