SITUATIE UIT HET LEVEN GEGREPEN: LOOPBAAN VERANDERING

Hallo Ik ben mijn werk…. en wat kun jij”?

Herken je dat? Je maakt kennis met iemand en die vraagt al snel wat voor werk je doet. Raar toch?

Wie we zijn, onze identiteit, koppelen we vaak aan wat we doen, ons werk, onze studie. Ook anderen schatten ons graag in aan de hand van wat we doen en het type mens dat ze zich daarbij voorstellen. Maar we zijn toch niet ons werk?

Een baan geeft zekerheid, zelfvertrouwen, waardering en misschien wel status. Maar wat nu als deze vertrouwde context wegvalt?

Het blijkt dat de baan die mensen hebben voor velen een belangrijke uiting is voor hoe ze gezien willen worden. De tevredenheid die iemand heeft over zijn baan, bepaalt voor veel mensen het gevoel van geluk en eigenwaarde.

Wat nu als je baan wegvalt of verandert of je wilt wat anders?

Hoe langer je werkt, hoe meer je vervlochten kan raken met je baan, het bedrijf en alles wat erbij hoort: je autoriteit, organisatiekennis, vakkennis, goodwill bij collega’s, privileges, inkomen, de geschreven en ongeschreven wetten. Dat valt allemaal weg als je van baan of functie gaat wisselen Wat zijn jouw talenten en waarden waarop je dan kunt terugvallen?

Ken jij je talenten, waarden en randvoorwaarden?

Wil je meer inzicht krijgen in jouw talenten en je waarden, zodat je die mee kan nemen in je volgende stap en fase? Informeer dan naar de loopbaan begeleiding mogelijkheden. info@wendyriksen.nl 

https://www.wendyriksen.nl/1-op-1-coaching/

 

Een leuke kennismakingsoefening

die ik in trainingen gebruik is dat ik deelnemers in 2-tallen zich aan elkaar laat voorstellen. Daarbij geldt één beperking: ze mogen alles vertellen behalve iets over hun werk of hun opleiding. Dit is voor veel mensen lastiger dan het lijkt; wat gaan ze over zichzelf vertellen? Nadat iedereen dat gedaan heeft, vertelt een ieder om de beurt wat zijn buurvrouw/man heeft vertelt in de groep.

Het interessante van deze oefening is:

  • deelnemers vertellen verrassende, vaak meer persoonlijke dingen over zichzelf
  • doordat ze het verhaal van de ander moeten samenvatten, luistert iedereen zeer geconcentreerd
  • je voorkomt dat mensen hun doopceel lichten over hun carriėre

Een leuke oefening om ook in je dagelijkse praktijk te gebruiken

Voor de ontdekking van je loopbaan talenten kun je ook iemand anders vragen hoe hij of zij jou zou omschrijven. Je zult verrast zijn EN bevestiging vinden in dat wat je al over jezelf weet. Die bevestiging zal je kracht en richting geven bij je volgende stap.