Over Wendy Riksen

Ik ben to the point, werk pragmatisch en heb lef.

Als ik als leidinggevende 30 jaar geleden meer zelfkennis en inzichten in mijn gedragspatronen had gehad, dan was mijn carrière pad heel anders gelopen. Ik voelde me soms niet gehoord en gewaardeerd en ging dan nog veel harder werken om dat te bereiken. Tegelijkertijd ging ik ook mopperen over mijn ongenoegen. Als ik dan nog geen respons kreeg, dan ging ik gewoon weg.  Doei! Als ik toen had geweten wat ik nu weet, hoe ik mijn inzet effectiever had kunnen inzetten en ook hoe ik lastige gesprekken had moeten aanpakken, had ik minder conflicten en stress gehad en meer werkgeluk. Had ik toen maar een goede coach gehad. Vanuit huis heb ik meegekregen dat als je iets wilt bereiken, je daar hard voor moet werken. Mijn ambitie heeft me altijd gedreven en verder gebracht met de nodige leerzame hobbels.

Ik wil mijn kennis graag delen met anderen die vastlopen in hun werk of leven. Door gedragspatroon reflexen samen te ontdekken en inzicht te krijgen in het hoe en waarom je doet wat je doet en het effect daarvan richting je doel, geef ik je keuzevrijheid in je reflexen.
Daardoor kun je nieuw gedrag gaan leren inzetten.
Ik werk doelgericht en hou van een beetje humor en luchtigheid in de gesprekken. Door middel van mijn vragen, zet ik je aan het denken en laat ik je oefenen tijdens de sessies.

De kiem van hoe jij je in je huidige relaties opstelt, ligt in je jeugd.
De inzichten die ik zelf ontdekt heb over mijn onbewust genomen jeugdbesluiten, zorgden ervoor dat ik nu veel meer rust ervaar en niet elke keer weer in mijn zelfde valkuil stap.

Voorbeeld: Misschien was er vroeger veel ruzie en zorgde jij ervoor dat de harmonie terug keerde door juist het zonnetje te zijn of je ging bemiddelen. De kans is groot dat je dit in je volwassen relaties blijft doen. Keerzijde is dat je het gevoel kan krijgen niet echt gezien te worden of je eigen grenzen niet weet aan te geven.

Jouw jeugd gezinssituatie onderzoeken kan inzichtelijk maken hoe dat komt. Daarin wordt helder welke besluiten jij ooit genomen hebt op basis van de ervaringen die je hebt opgedaan. Aan ervaringen geef je een interpretatie en daarop neem je een besluit en zet je bepaald gedrag in dat je op dat moment verder helpt. Logisch toen, maar nu kun je er last van hebben.

Samen onderzoeken en met humor lachen om de ‘hardnekkige’ gewoontes die we uiteindelijk allemaal hebben en dan uit te pluizen hoe je die het beste kunt ombuigen zonder je ware ‘ik’ te verliezen. Dat is wat ik leuk vind aan mijn werk.

Jarenlang was ik zelf leidinggevende binnen diverse bedrijven. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt als leidinggevende. (Hotels, Horeca, TV productiebedrijven). Daardoor weet ik ook hoe het werkt op de werkvloer en wat dingen juist zo moeilijk maakt om in de praktijk te brengen.

Meer rust, meer geluk en weten waarvoor je het allemaal doet. Mentaal lekker in je bol zitten. Dat gun ik jou ook! Een goede coach helpt je daarmee, echt!

Bel je mij voor een gratis intake?

Opleidingen:

 • Coach Intensive opleiding, NONONS

 • Coach Expert opleiding, NONONS

 • NOBCO gecertificeerd en geregistreerd coach

 • Train de Trainer cursus, Bridge2learn

 • Trainingsacteuropleiding bij Hebbes Academy,

 • Theaterschool de Trap,

 • Lid van de NvVT Nederlandse vereniging van Trainingsacteurs,

Keurmerken

NOBCO - Wendy Riksen training & coachinEMCC - Wendy Riksen training & coachinNVT - Wendy Riksen training & coaching

IK BEN

 • praktisch ingesteld
 • eerlijk
 • resultaatgericht
 • direct
 • er om jou verder te helpen

JIJ ZOEKT

 • balans, structuur, rust
 • aandacht en waardering
 • zelfsturing en invloed
 • verandering en zingeving
 • loopbaanbegeleiding

JIJ GAAT

 • keuzes maken die je zelf wilt
 • de sky als the limit zien
 • je eigen richting bepalen
 • verschil kunnen maken
 • gezien en gewaardeerd worden

Anderen over Wendy Riksen

Inzicht is kennis en daarmee een rotsvast vertrouwen dat iedereen op eigen benen kan staan.

Heeft Pippie’s motto ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.

Loopt wel de halve marathon maar niet de triathlon want heeft alleen zwemdiploma A.

Houdt veel van leren maar heeft een pesthekel aan onderuit gaan.

Stronteigenwijs maar vindt dat zelf best meevallen.

Non verbaal een open boek.

Anderen over Wendy Riksen

Rotsvast vertrouwen dat iedereen op eigen benen kan staan.

Heeft Pippie’s motto ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.

Loopt wel de halve marathon maar niet de triathlon want heeft alleen zwemdiploma A.

Houdt veel van leren maar heeft een pesthekel aan onderuit gaan.

Stronteigenwijs maar vindt dat zelf best meevallen.

Non verbaal een open boek.

Contact

Met welke vraag kan ik je verder helpen?

Samen maken we je doelen helder en bepalen we de aanpak die bij je past. Stuur mij een bericht: dan neem ik contact met je op. Vul het formulier in of bel: 06-21205977. Tot gauw!

Contact me