Wie ben ik

Ik ben Wendy Riksen, 48 jaar, woon in Amsterdam en getrouwd met mijn jeugdliefde Bas. Samen hebben we 2 dochters waarbij de pubertijd voor de deur staat. In 1995 kreeg ik mijn eerste fulltimebaan bij een 5-sterren hotel in Amsterdam als ontbijt en lunch supervisor. Na 2 jaar stapte ik over naar een ander 4-sterren hotel als Head of Housekeeping en promoveerde ik na 2 jaar als regiomanager van vier hotels. Na wat omzwervingen in diverse bedrijven daarna, startte ik in 2002 als producer binnen de TV-mediawereld en klom al snel op naar TV-productieleider. Dat heb ik 11 jaar gedaan en toen wilde ik wat anders, maar geen idee wat. Ik wilde weer iets doen waar ik blij van werd, waar mijn energie van ging stroomen. Iets doen wat ertoe deed. Een baan waar mijn kernwaarden in terug te vinden zouden zijn. Vrijheid, Groei, Authenticiteit, Creativiteit, Verbinding, Dynamiek. Het werd een opleiding tot actrice en trainingsacteur en dat heb ik inmiddels uitgebreid met diverse opleidingen en werkervaring als coach en communicatietrainer.

Als ik als werknemer 25 jaar geleden meer zelfkennis en inzichten in mijn gedragspatronen had gehad, dan was mijn pad anders gelopen. Ik voelde me soms niet gehoord en gewaardeerd en ging dan nog veel harder werken om dat te bereiken. Tegelijkertijd ging ik ook klagen over mijn ongenoegen en na verloop van tijd ging ik dus gewoon weg.  Had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Hoe ik mijn inzet effectiever had kunnen inzetten en ook hoe ik lastige gesprekken had moeten aanpakken. Hoe ik feedback zou kunnen geven op een constructieve manier met oog voor mijn belang en die van de ander. In verbinding zonder aanvallend te zijn. Dan had ik zeker minder conflicten en stress gehad en meer werkgeluk. Had ik toen maar een goede coach gehad of communicatietrainingen mogen volgen.

Ik wil mijn opgedane kennis en ervaring graag delen met anderen die vastlopen in hun werk of leven. Door gedragspatroon reflexen samen te ontdekken en inzicht te krijgen in het hoe en waarom je doet wat je doet en het effect daarvan richting je doel, geef ik je keuzevrijheid in je gedragsreflexen.
Daardoor kun je nieuw gedrag gaan leren inzetten. Dat kan zijn op bewustwordingsniveau zoals belemmerende gedachtes, maar ook op vaardigheden niveau of zelfs een vorm van acceptatie van waar je last van ondervindt.
Ik werk doelgericht en hou van een beetje humor en luchtigheid in de gesprekken. Door middel van mijn vragen en oefeningen, zet ik je aan het denken en laat ik je ervaren bij het doen van oefeningen tijdens de sessies.

Samen onderzoeken hoe nu zit met je ‘hardnekkige’ gewoontes en dan uit pluizen hoe je die het beste kunt ombuigen richting je doel.  Je tools en inzichten geven die bij je passen, zodat je verder kunt. Je laten groeien! Dat is wat ik leuk vind aan mijn werk.

Meer rust, meer geluk en weten waarvoor je het allemaal doet. Mentaal en fysiek lekker in je bol zitten. Dat gun ik jou ook!

Nieuwsgierig geworden en zin om in jezelf te investeren? Bel mij dan eens voor een gratis intake.

Opleidingen:

 • NOBCO gecertificeerd en geregistreerd coach

 • Senior Trainingsgacteur gecertificeerd lid NVvT Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs

 • Coach Expert opleiding, NONONS

 • Coach Intensive opleiding, NONONS

 • Train de Trainer cursus, Bridge2learn

 • Trainingsacteuropleiding bij Hebbes Academy

 • Theaterschool de Trap

 • HBO Facility Management

 • HBO Hoge Hotelschool Leeuwarden propedeuse

Keurmerken

NOBCO gecertificeerd coach - Wendy Riksen training & coachingEMCC - Wendy Riksen training & coachinNVvT - Wendy Riksen training & coachingCoachfinder lid

IK BEN

 • praktisch ingesteld
 • direct
 • resultaatgericht
 • empathisch
 • er om jou verder te helpen

JIJ WILT

 • meer impact maken
 • gezien en gewaardeerd worden
 • weten wat je waarden en talenten zijn
 • feedback kunnen geven
 • omgaan met emoties en agressie

JIJ GAAT

 • keuzes maken die je zelf wilt
 • jezelf meer begrijpen
 • je eigen richting bepalen
 • het verschil kunnen maken
 • gezien en gewaardeerd worden

Contact

Met mijn kennis en tools, help ik je graag verder in je ontwikkeling!

Ik ben praktisch ingesteld en effectief in mijn werk als Coach, Trainingsacteur & Trainer in communicatie skills. Tijdens de sessies gebruik ik ook oefeningen waardoor je dingen meer ervaart, dan alleen erover te praten.

Doordat ik zelf jarenlang heb gewerkt in diverse bedrijven en dus weet hoe het ‘in de echte wereld werkt’ plus dat ik op 3 lagen met je kan werken, maakt dat ik je verder brengen met je hulpvraag.

Cliënten en opdrachtgevers, omschrijven mij als iemand die oprecht en pragmatisch is met een vleugje met humor en lef.

Ik gun iedereen inzichten en handvaten om stappen te kunnen en durven zetten.

Mentaal en fysiek lekker in je vel zitten, dat maakt het verschil!

Op deze website en mijn linked-in profile zijn referenties te lezen.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou of je team kan betekenen? Mail of bel mij dan voor een vrijblijvend gesprek.